10 Ağustos 2009 Pazartesi

Yeni! Derdiser Meydanı: Sevdiyenin Ölümü

Yeni çalışmamız Derdiser Meydanı: Sevdiye'nin ölümü çıktı!

Yedi öykü ve çizimlerden oluşan bu çalışmayı indirmek için:

http://www.altkitap.com/


Önsöz:


Bir meydan… Meydandaki kısa yaşamında olduğu kadar, üçüncü sayfa haberleri kadar şaibeli ölümüyle de dikkat çeken bir kadın… Kadının yaşamını/ölümünü bildikleri kadar kendi yaşamlarıyla birlikte anlatmaya çalışan bir avuç mahalle sakini…


Yedi yazar, öykülerinde meydandan birer kimliğe büründü. Kasap, tuhafiyeci, nalbur, yufkacı, çiçekçi, postane memuru ve komşu kızı olup bu karakterlerin ağzından mahalleye taşındıktan iki ay sonra meçhul bir şekilde ölen Sevdiye’yi bir gözlemci olarak anlattılar kendi yaşam öykülerinde.


Her yazara Sevdiye’nin genel özelliklerinin yanı sıra Sevdiye’yle ilgili –ve yalnız bir yazarın bildiği- bazı küçük ipuçları verildi. Proje bitimine kadar kimse birbirinin ne yazdığını bilmedi. Böylece Sevdiye’nin farklı yönlerinin ve olası ölme nedenlerinin bulunduğu yedi öykü ortaya çıktı.


Sevdiye’nin Derdiser Meydanı’ndaki iki aylık yaşamının sonucunda nasıl öldüğünü bilen yok. Gerçek ölüm sebebini bulmak ise Sevdiye’yi ve Derdiser Meydanı’nı pek çok farklı gözden tanıma fırsatını elinde bulunduran okurlara kalıyor.


Hiç yorum yok: